Thursday, November 19, 2009

Ca la noi, la nimeni

Barbatii la noi se uita dupa masini, femeile la noi se uita dupa cine le conduce. Invariabil!

Vignetele expirate de autostrada austriaca, insiruite pe marginea parbrizului fara-numar fara-numar fara-numar sunt atestarea ca bovina conducatoare de caruta "este umblata prin Europa, frate". Lame!

Razatoarea super-razatoarea are un maner in care sa infigi legumele inainte de a le razatori cu un scop. Urgo-ul de pe degetul meu mare sta marturie acestei afirmatii!

La noi, de la Iasi la Timisoara, de la Satu Mare la Bucuresti, orice cafenea, bar, cafe, club = birt. Punct. Fututitanenbaumu!


Tuesday, November 03, 2009

La raport

Daca fac abstractie de postul de "helouin" n-am scris doua luni pe blog. Rusine sa-mi fie. Mea culpa. Dar poate am totusi o scuza. Sa incercam un mic update si sa va povestesc cu ce mi-am omorat timpul in aceasta toamna.

1. Am dat drumul la un mic proiect si mi-am propus sa nu neglijez acest blog din cauza lui. Acest blog imi este foarte drag (chiar daca scriu rar) si parca n-am vrut sa-l deviez spre aspecte tehnice. Dupa cate prostii am scris aici, parca stricam un "flow" daca inceapeam acum cu "Metode creative de conversie in alb-negru", nu? Asa ca, toate aspectele astea tehnice (plictisitoare probabil pentru unii) vor merge pe www.alecugrigore.ro/blog, iar aici ramanem la ce stim noi mai bine, povestioare semi-cretine si fotografii care-mi sunt dragi.

2. Am primit cateva invitatii pentru a expune niste fotografii. Inca nu am luat nici o decizie concreta. E un sentiment ciudat, pentru ca pe de o parte vrei sa share-ui cu lumea ce faci si ce-ti place din ce ai facut, dar pe de alta parte, simt ca daca as intarzia mai mult un astfel de eveniment (de debut pentru mine), as putea expune ceva mai de calitate. Credeam ca am doua colectii complete, unitare si cat de cat mature, la care am lucrat in paralel trei ani, dar deja incep sa am dubii si m-am si apucat de rearanjari si sortari. Cum faci sa le ingheti?

3. Intre 11 si 13 septembrie, am organizat impreuna cu prietenii mei "Intalnirea Fotografica de Toamna 2009". Prima editie, cu tema (N)ud, la Poiana Marului.

Idea hiberna latent undeva si a originat in multe plangeri si of-uri pe care le-am auzit, de genul: "of, daca as avea si eu unde sa fac poze....", "of, daca as avea si eu cu cine sa fac poze......". Am observat ca foarta multa lume ar avea pofta de fotografie, ar avea idei si deschidere, dar suferea la capitolul logistica. Si cand vad o ocazie de adunatura pozografica, distractie si chefuiala mi se aprind toate beculetele. Recunosc ca am avut nevoie de un imbold de la Cristi, de skill-urile logistice ale Alinei si de sprijinul nemarginit al lui Radu, dar in doua saptamani am reusit sa punem la punct TOATE detaliile necesare, de la un scouting la zonelor de shooting si al pensiunilor din zona pana la incropirea unui site si strangerea participantilor.

Mi-am dorit sa detasez cat mai mult evenimentul de titulatura de "workshop" pentru ca, cel putin la noi, este cam prost inteleasa aceasta idee si, cel putin din experientele mele, transferul de cunostinte s-a intamplat optim atunci cand s-a realizat de pe pozitii de egalitate. Cele mai traznite si creative idei au luat nastere 'la o bere', cele mai multe cunostinte le-am obtinut de la oameni cu care impartaseam in ambele directii diverse aspecte tehnice sau artistice. Parerea mea nu a fost neaparat agreata de toata lumea, au fost pareri in cadrul Intalnirii care au sustinut ca un "workshop", in intelesul sau incetatenit, ar fi fost binevenit. Noted!

Oricum, tot stresul si problemele aparute au meritat in final. Am cunoscut lume interesanta, ne-am distrat, am pozat. Si pentru ca am scris atat de mult si n-am alaturat nici o fotografie, puteti urmari mai jos un scurt montaj realizat la Poiana Marului. Watch it carefully in HD, apar si eu! :D

(N)UD... Povestea from Alecu Grigore on Vimeo.