Tuesday, March 01, 2011

Deea?

Imi faceam ordine in calendar si mi-a scapat scroll-ul pana in septembrie 2010, unde in drept cu 1 septembrie aveam scris "Deea?". Acel semn al intrebarii este prezent in permanenta cand programez o sedinta foto cu un model. Niciodata nu stii cand amana, anuleaza sau pur si simplu nu apare.


Dar Deea a aparut, ne-am intalnit in Deva, pe o ploaie enervant de marunta si-am urcat la o cabana in munti. Am asteptat doua zile sa se opreasca ploaia, timp in care era sa luam foc in cabana de la o priza care a transformat jumatate din cabana intr-un spectacol pirotehnic de fum. Noroc ca eram singurii clienti cazati deci camere libere erau la discretie. Plecam cu buzele umflate, o dezamagire profunda si o promisiune ferma de a reveni acolo in 2011 pentru a poza intr-unul din cele mai magice locuri de la noi, si coboram spre defileul Jiului cu sperante de vreme mai buna. Un canion pe care-l ochise Stefan era inundat de ape negre si involburate dar cand am iesit din defileu parca am iesit din Mordor.


Soare si frumos la Targu Jiu de parca toti norii de pe lume s-au lovit de munti si-au ramas acolo. Pierdem ziua pe Cheile Sohodolului printre bolovani si stanci si aterizam spre seara la Severin. Cat mai tarziu posibil pentru ca Oana lua lectii de condus si strazile orasului nu erau sigure in timpul zilei. Stabilim tabara la Cristi, el ne canta la chitara, noi ii intoarcem bucataria cu susul in jos pentru a produce niste clatite cu Pepsi (reteta valceana, cica), pozam pe la Dunare si dupa doua zile de Severin o taiem prin Caras. Pozam pe la cabane parasite, mori de apa si spre seara revenim la Timisoara unde ne asteapta Bob si o noapte lunga-lunga la River Deck.


Mi-a fost foarte greu sa scriu in 2010 si vad ca si acum imi este greu sa scriu despre 2010. Calendarul de anul trecut a fost al dracului de incarcat. Cred ca mi-a fost teama ca daca ma opresc n-o sa mai pot porni, asa ca am alergat non-stop. Nu te poate pune nimic jos daca nu te pui tu, in primul rand. Daca alergi inseamna ca esti in picoare, nu?