Monday, November 20, 2006

Put your ear down [3]

Gorillaz – Deamon Days - Probabil ca Damon Albarn (Blur) are o pasiune pentru benzi desenate si impreuna cu Jamie Hewlett a creat acest proiect numit Gorillaz. Chestia ciudata este ca are mai mult succes cu acest proiect excentric decat cu trupa sa Blur. Cel putin asa se zice, ultimul album Blur cica e un semi-esec (nu stiu, nu l-am ascultat), iar Deamon Days a rupt.

Foarte greu de inclus intr-un gen muzical piesele de pe acest album, probabil c-as putea spune vreo sase genuri fara sa mint.

"DARE", "Dirty Harry" si "Feel Good Inc" tin drapelul sus, "El Manana" imi place mie in mod deosebit. Pe copia mea a albumului mai este si un bounus : "Feel Good Inc – Stanton Warriors mix" care suna demential (colaborare cu rapperi de la De La Soul).

E hype, te pune in miscare. E de ascultat pe post de surogat de cofeina. Te va pune in priza.

Justin Timberlake - FutureSex /LoveSound - Ce se intampla cand iti iei un producator hip-hopper pentru un album pop al unui fost lider de boy-band fan inrait Michael Jackson? Se intampla "FutureSex/LoveSound". Justin renunta la Pharell (nu stim de ce) si il ia producator pe Timberland. Influentele sunt clare, iar rezultatul este cu mult peste asteptari.
Cine a ascultat "Justified" stie ca bajetu s-a detasat de orice-l lega de conceptul N-Sync, iar "FutreSex/LoveSound" merge si mai departe. Sexual, pop, funky, melancolic in cateva locuri (nu neaparat pe gustul meu, dar probabil ca baladele vand albume).

Multi nu simpatizeaza "Sexyback" si nici mie nu-mi spune foarte multe, extrasa din album, dar integrata cu restul pieselor are parca un farmec aparte. Ciudata optiune pentru primul extras de pe album. "My Love", al doilea single de pe album rupe. A trebuit sa sap pe net dupa versurile pe care le rap-uie T.I. si a meritat. Un amestec de misoginism si egocentrism destul de senzual cu ritmuri dementiale si un clip ireal de bestial realizat.

"What goes around" pare "Cry me a river – part 2" si face cumva legatura cu "Justified", "Chop me up" este hip-hop toata ziua, un featuring cu "Three-6 Mafia", cateva balade lacrimogene care (dupa mine) nu se integreaza foarte bine si pe final o piesa la misto cu Snoop – "Pose". Am ras copios prima oara cand am ascultat-o. You will too.

Interludiile sau intro-urile catorva piese sunt plasate in a doua jumatate a melodiei anterioare ceea ce da o structura cursiva si unitara albumului.

Albumul imi merge in casti SI acasa de vreo doua saptamani, cautati-l si voi, chiar daca stiati ca nu va place Justin. Este clar albumul de tavaleala al seriei :b.

Nelly Furtado – Loose - Okay, oare imi place Nelly sau imi place Timberland? Se pare ca unde pune mana omu asta si produce cate ceva, iese treaba buna. Probabil ca schimbarea de stil la Furtado ati simtit-o cu "Maneater" si "Promiscuous Girl", dar albumu ne mai rezerva cateva piese tari. "Glow", "No Hay Igual", "Do It" – parca o aud pe Gwen Stefani, "All Good Things" – brit pop si "Somebody to love". Avem hip-hop, electro, latin, pop, dance.

Probabil ca "Say It Right" imi place cel mai mult. Are un feeling deosebit.

Cred ca pe acest album toata lumea gaseste ceva care sa-i placa, asa cum am gasit si eu.


David Gilmour – On an Island - Schimbam putin registrul.
Albumul a iesit de ceva vreme si am avut timp sa-l rumeg. Cred ca un cuvant l-ar caracteriza cel mai bine: rafinat. S-ar putea sa nu fie TOT ce fanii au asteptat dar se vede ca e scris si cantat din suflet.

Imi place mult de tot cum se imbina soundul de chitara rece cu cea electrica. Trade-markul se recunoaste de la kilometrii, nu trebuie sa auzi mai mult de doua acorduri sa sti cine zdrangane chitara.

Este un album de atmosfera, cald, te relaxeaza instant. Vocea lui Gilmour este fantastica, legatura cu Floyd este evidenta prin soundul psihedelic caracteristic. Parca David a purtat cu el partea aceea din Pink Floyd care ma facea pe vremuri sa le ascult albumele non-stop. Cred ca versul " Still marooned" din "The Blue" spune tot.

" Then I Close My Eyes" are un sound putin mai jazzy, "Red Sky at Night" are un saxofon care te baga in transa.

O recomadare clara pentru orice fan Floyd, dar si pentru oricine care vrea sa puna un disc, sa stinga lumina si sa se deconecteze


Sper sa va prinda bine aceste mici recomandari, daca ceva v-a zgariat RAU pe urechi din ce am mai pus eu pe aici dati de stire :b.

Take care

Wednesday, November 08, 2006

Pentru cei ce nu stiu sa nu implineasca


Ii multumesc lui Alin pentru contributia sa la "Dedicatii" cu aceasta ultima fotografie din serie. Sper ca v-au placut!

Tuesday, November 07, 2006

Monday, November 06, 2006

Sunday, November 05, 2006

Saturday, November 04, 2006

Friday, November 03, 2006

Thursday, November 02, 2006

Wednesday, November 01, 2006

Pentru cei ce nu stiu sa nu spere



Este prima saptamana din noiembrie, saptamana fotomaratonului pentru mine. Tema din acest an: "Dedicatii". Enjoy!