Thursday, May 08, 2008

Gastrografia



Apuc sa ma uit la televizor extrem de rar si se pare ca atunci cand pun ochii pe unu apuc sa vad tot felul de baliverne. Weekendul trecut imi pica ochii pe o emisiune de divertisment cred, sau caleidoscop sau cum le-o zice. Ceva de genul "Mozaic duminical" de pe vremuri, dar cu tema BLOGURI. Ca sa vezi, ca tot ma gandeam ca-l ignor pe al meu. Si printre diversi intervievati care-si dadeau cu presupusul mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, unul din ei, un ziarist, sau reporter, sau ceva de genul asta care se pricep sa-si dea cu parerea despre tot si toate zice ceva de genul: "este plictisitor sa citesti pe blogul unui IT-ist despre calculatoare. Sau pe blogul unui cantaret despre muzica si showbiz. Este mult mai palpitant sa citesti pe blogul unui sportiv sfaturi despre amenajari interioare". Ma rog, asta era ideea. De parca lumea intra pe blogul lui Jobs sa citeasca review-uri de filme sau pe blogul lui Bob Atkins sa vada ce carti a mai citit. Stupid si penibil daca ma intrebati pe mine. Citesc si urmaresc tot mai putine bloguri in ultima vreme, dar sunt cateva pe care le urmaresc cu interes.De ce? Pentru ca autorii lor sunt preocupati de fotografie si chiar nu sunt curios sa aflu barfe mondene de la Cliff sau stiri IT de la Birdu, pareri despre masini de la Circhetta, Stephani sau Manea.

Probabil ca am scris si eu o gramada de baliverne aici, dar pe undeva toate se leaga cumva, mai evident sau nu de fotografie. [pauza sa scanez in graba doua, trei pagini in arhiva sa ma verific. Done, the coast is clear, moving on]. Dar hai sa-i acordam intervievatului nostru putina incredere (imi pare rau ca nu i-am retinut numele - avea mustatza :p) si sa vedem cum ar arta blogul meu (sau cel putin acest post) daca as fi sa ma ghidez dupa recomandarea lui:

Premiile gastronomice 2007/2008 Alecu Grigore, fotograf amator si entuziast:

Cea mai buna supa de rosii: Supa de rosii cu busuioc si crutoane - Pizzeria Jo - Sighisoara
Cel mai bun pui: Pui la cuptor cu ciuperci in sos de cascaval - Pensiunea Korona - Sibiu
Al doilea cel mai bun pui: Pui cu bacon in sos de iaurt cu cartofi cu rozmarin - Pensiunea Koronoa - Sibiu
Cea mai buna ciorba de fasole: Cica Ciorba de fasole cu ciolan la Maimutza Plangatoare - Cluj, dar nu aveau "pe stoc" asa ca premiul merge la Bableves la Csardas - Arad
Cea mai buna placinta cu branza: Redal Cafe - Sibiu (cautati si Redal Cafe Music Vol 1)
Cele mai buna clatite: Clatite cu branza si stafide in sos de vanilie - Csardas - Arad
Cea mai buna bere: Becks - Poesis - Satu Mare (din cauza companiei)
Cea mai buna Ciorba de burta: Valentina - Motru
Cea mai buna pizza: foarte greu de decis, vom reveni cu detalii :b
Cel mai bun aperitiv: prosciutto crudo, mozarella, honeymelon, rosii cherry, olive oil si oregano - Praga
Cea mai buna mancare greceasca: souvlaki de porc - pe plaja in Amoudarra la egalitate cu Peste Spada in Khania.
Cea mai buna mancare greceasca in afara Greciei: Gyros traditional de pui si Platou Olympic - Ready's - Timisoara

In incheiere il invit pe Cristi Roman sa scrie despre vreme, razboiul din Irak si alegerile preliminare din SUA. Orice, in afara de gastronomie.
Promit ca nu mai calc pe terenul tau de acum incolo, Cristi, bafta maxima pe la Éire,pe acolo! :p








6 comments:

Andrei said...

What is it with you and naked women in abandoned places? :)

Gabriel Nita said...

Reusite toate cadrele si mai ales penultimul. :)

Zsigmond Báthori said...

... felicitari! si stau cu ochii pe tine!!!

Tudor Baciu said...

Cea mai buna ciorba de burta "Fair Play" Cluj.

Madalina Ionescu said...

Am vazut si eu recent ceva despre gatitul pestelui si sfaturi despre cum ar trebui sa recunostii pestii care au ingerat substante toxice. O mare baliverna desigur

sarah0815 said...

=)) e o nebunie...ai dreptate cu atotstiutorii astia, damn, chiar am ras:) si-n blogul meu e o varza totala sa stii..eu oricum l-am facut pentru un amestec de stari..ce-a iesit, aia e..