Tuesday, July 17, 2007

All that Jazz

DA, am fost la Garana, NU, nu o sa pun poze de acolo. De ce? In principal pentru ca Alex s-a ocupat in mare parte de fotat in timp ce eu am tras matza de coada pe acolo, am incercat sa pricep ceva din festival, atat de pe scena cat si din fata ei, fara a privi prea mult prin viewfinder.

Pareri despre muzica de acolo? Nu sunt neaparat in masura sa-mi dau cu parerea, ceea ce nu inseamna ca nu o voi face: joi si duminica nu am auzit nimic pentru ca nu am fost, vineri, Jan Garbarek mi s-a parut cam soft, stiind ce albume experimentale are, dar probabil ca vazand cate lume este nu a vrut sa riste. Sau pur si simplu nu si-a intrat in atmosfera pentru ca nu pot sa spun c-am simtit ceva energie mergand inapoi dinspre public spre el. Cand mi s-a parut ca s-a incalzit si ca si-a intrat in mana era de fapt ultima piesa.
Mi-a placut mult bateristul, Manu Katche. Am aflat, ulterior, ca este unul dintre cei mai apreciati percutionisti din zona jazz-ului. Extrem de expresiv, deasemenea, se puteau prinde cadre superbe cu el in 'actiune'.

Sambata am ascultat o parte a concertului mai de la distanta pentru ca am vrut sa admiram putin si imprejurimile. Mi-au placut mult polonezii, blonda din Suedia a cantat balade, nicidecum jazz iar cat am prins din "tributul Jimi Hendrix" a fost rock toata ziua. Frumos, antrenant, dar NU jazz.

Atmosfera generala extrem de placuta, geniala idea de a organiza acest festival departe de civilizatie, in munti. Te poti distra, te poti relaxa, deconecta, dupa gust. Organiat bine, in limitele posibilitatilor, sunt convins ca evenimentul va mai creste in contiunare.





Thursday, July 12, 2007

De ce, de ce, de ce, de ce... ?

  • De ce stiu francezii si spaniolii sa faca filme traznet?
  • De ce stiu suedezii sa faca aparate impecabile?
  • De ce stiu nemtii sa faca sticle de mori?
  • De ce stiu rusii sa faca fotografii de-ti sta mintea-n loc?

Monday, July 09, 2007

Invataminte de weekend

1. Daca iti e familie, poti sa-i tragi tzeapa pentru o fufa.
2. Daca iti e prieten, poti sa-i tragi tzeapa pentru o bere.
3. Daca iti e cunostinta, poti sa-i tragi tzeapa de 200 de lei.
4. Daca esti adormit, cracaneaza de doua ori mai mult picioarele de la trepied.
5. Daca ai de transportat date pe stick, fa-i 'back-up' undeva.
5.bis. Daca oamenii vad un stick pe undeva, au o puternica dorinta intrinseca sa-l formateze, MAI ALES daca nu e stick-ul lor.

Poza diseara... orice asemanare cu persoane reale este 'pur' intamplatoare. "Pur" Lemmony Fresh, of course.