Tuesday, July 17, 2007

All that Jazz

DA, am fost la Garana, NU, nu o sa pun poze de acolo. De ce? In principal pentru ca Alex s-a ocupat in mare parte de fotat in timp ce eu am tras matza de coada pe acolo, am incercat sa pricep ceva din festival, atat de pe scena cat si din fata ei, fara a privi prea mult prin viewfinder.

Pareri despre muzica de acolo? Nu sunt neaparat in masura sa-mi dau cu parerea, ceea ce nu inseamna ca nu o voi face: joi si duminica nu am auzit nimic pentru ca nu am fost, vineri, Jan Garbarek mi s-a parut cam soft, stiind ce albume experimentale are, dar probabil ca vazand cate lume este nu a vrut sa riste. Sau pur si simplu nu si-a intrat in atmosfera pentru ca nu pot sa spun c-am simtit ceva energie mergand inapoi dinspre public spre el. Cand mi s-a parut ca s-a incalzit si ca si-a intrat in mana era de fapt ultima piesa.
Mi-a placut mult bateristul, Manu Katche. Am aflat, ulterior, ca este unul dintre cei mai apreciati percutionisti din zona jazz-ului. Extrem de expresiv, deasemenea, se puteau prinde cadre superbe cu el in 'actiune'.

Sambata am ascultat o parte a concertului mai de la distanta pentru ca am vrut sa admiram putin si imprejurimile. Mi-au placut mult polonezii, blonda din Suedia a cantat balade, nicidecum jazz iar cat am prins din "tributul Jimi Hendrix" a fost rock toata ziua. Frumos, antrenant, dar NU jazz.

Atmosfera generala extrem de placuta, geniala idea de a organiza acest festival departe de civilizatie, in munti. Te poti distra, te poti relaxa, deconecta, dupa gust. Organiat bine, in limitele posibilitatilor, sunt convins ca evenimentul va mai creste in contiunare.





2 comments:

Anonymous said...

Partea urâtă din comentariul meu sună aşa: a II-a, a III-a şi a IV-a fotografie s'au mai văzut; partea "deh" e că nu mai ţine nimeni minte cine a inventat roata; în fine, tot blablabla-ul anterior e numai pentru asta: prima fotografie face toţi banii! Superbă compoziţie. Chapeau!

Anonymous said...

mie imi plac fotografiile 3 si 4. Este si tehnica fotografului, dar ceea ce este esentiala frumusetea modelului. Fotograful ascunde frumusetea modelului. Modelul este superb, dar fotograful ascunde frumusetea naturala modelului, care in lumina naturala este absolut izbitoare. Modelul din 3 si 4 este mai interesant decat modelul nr 1. Bine ca este o chestiune de gust, fiecare admira ce vrea. Si fiecarefotografiaza cum vrea. Poate ca eu nu as fi dat public fotografia 3 si 4, atat de frumoasa este. Totusi parca frumusetea se datoreaza mai mult modelului. Nu cred ca prin tehnica fotografica ar fi obtinut o imagine atat de buna. Ce pot spune , bravo modelului.