Sunday, February 10, 2008

Romanii si turismul – Partea a Doua"Grupul de romani" se intoarca! Venetia, Carnaval, frig, excursie de doua zile, alt grup de romani (era candva prin 2006). Toate datele pentru un posibil dezastru.

[Paranteza]
Carnavalul de la Venetia este unul din cele mai magice evenimente care se intampla pe aceasta planeta anual (paranteza la paranteza: la Rio n-am ajuns de Carnaval, nici in Times Square de anul nou – INCA). Este foarte greu de descris in cuvinte atmosfera de acolo. M-am simtit mai bine ca oriunde altundeva.
[/Paranteza]

Ce vrea sa faca "grupul de romani" intr-una din cele doua zile pe care le aveam rezervate pentru trait Carnavalul si vizitat Venetia? Sa mearga la Verona la Carrefour.

Noi eram dupa o zi de Carnaval mega-extaziati dar nimic nu se compara cu satisfactia ce se citea pe fata romanilor mei care veneau pe cale cu plase de Carrefour in ambele maini urland sa li se deschida trapele la autocar pentru a putea descarca "prada". Pentru ei, ziua petrecuta la Venetia (a doua pentru noi) a fost un fel de bonus la fantastica zi petrecuta la cumparaturi. Priveau plictisiti la evenimentele care se desfasurau acolo, cu gandul la raioane si culoare intregi pline cu produse de fiecare parte si piramide din baxuri la mijlocul lor.

Au preferat sa viziteze atractiile cu intrare gratuita. Cativa euro li s-a parut prea mult pentru a putea adimira unele din cele mai impresionate minuni pe care eu le-am vazut cu ochii mei, cum ar fi Palatul Dogilor. Inca imi sta mintea in loc cand ma gandesc cum unii au reusit acu o mie de ani sa ridice cladiri cu camere atat de mari incat ar incape in ele o sala de sport autohtona. Si le-au mai si pictat de sus pana jos. Ma rog, divagam.

Formula mea magica pentru vizitat Venetia e simpla:
1. NU cu grupul
2. Cazare IN Venetia (nu pe tzarm) – asta daca sunteti amatori de fotografie – este unica solutie pentru prins apusuri/rasarituri pe insula.
3. Neaparat in timpul carnavalului (evenimentele de strada sunt fabuloase), chiar daca e mai frig decat in restul anului.

Am aplicat formula aceasta in 2007 si trebuie sa spun ca a fost PERFECT! Abia astept sa ma intorc!


2 comments:

ghita georgeta said...

fain! ultima poza reda bine locatia si evenimentul.

Madalina Ionescu said...

Carnavalul de la venetia este un eveniment deosebit intr-adevar. Iar mastile sunt spectaculare de multe ori