Thursday, March 26, 2009

"IoLa" - Romanii si Turismul - Partea a Patra

Concluzia e trista. Romanii mei (vorba vine) se duc in excursii cu un singur scop: sa-si faca poze. Se pare ca "da" mai bine sa apari in poze in fata diverselor obiective turistice din lume decat in fata fototapetului cu plaja tropicala din living. Sau a carpetei cu caprioara care se adapa dintr-un lac feeric.

Obiectivele pe care le viziteaza sunt neimportante. Faptul ca EI au fost acolo e CEL mai important. Si de aici e plin netul de poze cu romani sprijinind Turnul din Pisa sau tinand cu doua degete turnul Eiffel, un portret "minunat" cu Gigel cu piramidele mici si prapadite undeva in spate, toti palmierii lumii pozati cu cate o Maricica la umbra lor. Monalisa vegheaza obligatoriu deasupra unui grup de conationali care-si pun coarne unii altora. Big Ben creste invariabil din capul turistului mioritic. Si lista ar putea continua la nesfarsit.

Ali a fost luata la intrebari acu ceva vreme:
"Eu nu te cred c-ai fost la %insert_turist_location_here!"
"De ce?!? O_O?!?"
"Pei nu apari in nicio poza, astea pot fi luate de pe net."

Din ciclul "fa-mi si mie o poza in fata la ...." ma simt astfel obligat sa atasez scurtei mele aberatii cateva "iole". Enjoy:


7 comments:

dreadboy said...

mda.. preconceptii romanesti. ca si cea ca daca mergi la mare mergi ca sa intri in mare. nu odata am fost fara sa intru deloc in apa.. cu pozele nu mai zic.

dar se pare ca fenomenul iola s-a extins intr-un asa hal incat s-a nascut un nou gen de fotografie si anume iopela, ca tot vad tineri invatzacei ai genului peste tot facandu-si poze intre ei.

Radu said...

:)
Am scris si eu ceva scurt despre subiectul asta acum cateva zile: http://un-quest.blogspot.com/2009/03/iola-case-study.html

Faine fotografiile. O sa iti citesc blogul, poate descopar mai multe :)

Radu said...

La prima fotografie ai incercat "dave hill effect" ?

Alecu said...

E mai mult o joaca cu dl. Matusciac: "iola" Ciacova-style! :p

Silviu said...

Tin sa te contrazic. Eu ma duc in excursii sa fac poze, nu sa apar in ele. Nu suport iolele... Si daca cineva va zice ca nu am fost acolo ca nu apar in poze si le-am luat de pe net, atata paguba sa am eu :)

Iulia said...

Fantastic sarutul!

Octi said...

Meah, nici măcar iola nu e original românească... vine din Japonia, acolo se numește Yoshi. Adicătelea yo shi whatever...