Monday, August 31, 2009

Dorei, Fergusoni si Spielbergi

Suntem un neam de povestitori. Ne place sa vorbim si sa povestim. Si ne pricepem la toate. Cand e vorba de povestit. Uitati-va pe marginea drumului cand se repara troturarul. Unul da cu tarnacopul si doi ii povestesc cum trebuie sa faca. Restul de 5 sunt beti morti sub o remorca. Aminti-va ultima oara cand ati fost intr-o excursie. Cineva s-a dat cu curul de pamant sa dea telefoane, sa rezerve, sa faca trasee, liste de cumparaturi si mult mai multi si-au dat doar cu parerea DUPA la ce nu e bine si cum ar fi trebuit facut totul. Dar ei n-au pus in viata lor mana pe ceva. Din fotoliu, toti suntem mici Fergusoni in timpul oricarui meci de fotbal. Toti "stim mai bine" ce ar fi trebuit sa faca antrenorul ca echipa favorita sa iasa in fata. Desenam scheme si alcatuim loturi, mai ceva ca Iordanescu. Dupa un film, toti suntem mai 'jmecheri' decat Spielberg si tinem sa le povestim tutuor cum ar fi trebuit scris finalul filmului ca sa aiba substanta, ce-a gresit directorul de imagine si cate microfoane s-au vazut in cadru. Toate acestea pentru ca este infinit mai usor sa dai cu gura decat sa pui mana sa faci ceva. Iar cei care se pun sa faca ceva sunt primii luati in colimator de cei care doar comenteaza. Pentru ca daca cineva FACE ceva se va evidentia ca ei nu fac nimic. Si atunci nimic din ce faci nu e bine si decat sa faci ceva gresit, mai bine stai doar si comentezi. Zicea cineva ca daca vrei sa fi creativ trebuie sa fi pregatit sa gresesti. Mie nu mai imi e frica sa gresesc. Abia astept sa mi se intample. Dar pentru asta trebuie sa pun mana si sa fac ceva nu sa stau la peluza si doar sa comentez.10 comments:

cristian said...

Bine spus Domnule!... (aviz amatorilor de ... "poveStiri")

oanaa said...

agree with that! suntem un popor de 'datatori-cu-parerea!'

Amelia said...

Dupa cum iti spuneam si ieri, in timp ce faceam dus, imi alerga prin minte o sintagma: Struguri acri si rosii stricate. Pentru ca e asocierea cea mai la indemana. Cand ni se pare ca strugurii sunt acri, luam rosii stricate si aruncam dupa ei. Pacat, mare pacat...

Gabriel Nita said...

Uf(o)... ca mare dreptate ai!

Goia Bogdan said...

Tot timpul mi-a placut ce scri, dar din pacate vorbele tale nu cred ca vor trece mai departe de "noi". Spun noi pentru ca s-ar putea ca atunci cand gresim sa recunoastem. As vrea sa-ti impartasesc o mica intamplare, stiu ca iti plac situatile cu in care sunt implicati soferi care parcheaza "romaneste". Am sa fac rezumatu: dupa ce ma blocat a mai avut curaju sa zica ca sunt comod, de ce nu m-am urcat cu masina pe bordura astfel puteam iesi si situatia s-ar fi rezolvat. Baiatul era tanar dar din pacate face parte din categoria celor pe care tu i-ai mentionat. Vor trece multe generatii pana romania se va schimba. Dar totusi sa fim optimisti in alte tari mai spre est ii mult mai rau. Iti doresc ce imi doresc si mie :)

Anonymous said...

Intru totul de acord. mare dreptate ai. Dar avand in vedere ca in tara asta nu exista dorinta de a schimba ceva o sa mai treaca ceva vreme pana sa intre lucrurile intr-un oarescare fagas normal.
marmo

fotoieftin said...

Gresim mult, dar macar avem intentii bune.

Dragos Niculescu said...

E trist faptul ca ai perfecta dreptate.

Molie pe creier said...

foarte bine spus adevarul e ca am fost de multe ori si ferguson si antrenorul si spelberg si directorul de imagine,te astept si pe la mine cu vre-un coment

Mihai said...

Asta pentru ca meciul va fi intotdeauna mai usor din tribuna dect in teren. In tribuna sunt cu zecile de mii, in teren doar 22.