Wednesday, February 16, 2011

Fata cu Parul Rosu


Planuiam sa stau cu capul la cutie in 2011, sa inchei cateva proiecte mai vechi si sa incep altele noi. Dar nu mi-a iesit. Niste oameni minunati cu o micuta cafenea cu iz de galerie mi-au facut o oferta pe care nu am putut sa o refuz: doua expozitii foto personale gazduite de ei in 2011.


"Fata cu Parul Rosu" este prima dintre ele, o colectie nascuta dintr-o colaborare foarte reusita cu un model extraordinar. Am cunoscut-o in 2008 si de atunci ne-am intalnit si am lucrat impreuna de nici-nu-mai-stiu-cate ori, in nici-nu-mai-stiu-cate locuri din tara. Am ales locurile ca sa sublinez in principal doua idei: ca natura a fost EXTREM de darnica cu neamu' asta si ca neamu' asta este extrem de distructiv cu istoria si vestigiile sale. Admiri niste ruine si trebuie sa iti pui in functiune toata imaginatia de care dispui pentru a incerca sa vizualizezi cum arata locul respectiv odata.


Un superb castel cu o poarta impresionanta pazita de doi inorogi impunatori din piatra, impanziti acum de buruieni, sta in paragina cu jumatate din parcul sau transformat in terenul de fotbal al satului. Portile masive sunt prabusite langa santul de aparare, acum, groapa de gunoi comunala. Trei din cele patru ziduri de aparare sunt de mult daramate iar ce-a ramas din curtea interioara a devenit locul favorit pentru mici si gratare al bastinasilor.



Fiecare loc are povestea lui, fie ca e vorba de un fort roman prea putin scos la suprafata, un conac sasesc decrepit sau o vale mioritica proverbiala. Fermecatoare, senzuala si totusi fragila, Fata cu parul rosu m-a ajutat sa spun povestile acestor locuri de mult uitate sau necunoscute vreodata.

Va astept vineri, 25 februarie, la Cafe Tribuna din Arad sa povestim pe indelete despre acestea.

7 comments:

Unknown said...

Imi poti spune, te rog, unde sunt facute fotografiile?

Alecu said...

Fotografiile sunt facute in vreo 15 locatii in trei ani de zile. Vrei o lista cu toate? :p

Unknown said...

Ma intereseaza in special cea cu inorogul :-)
Apopo, fotigrafiile sunt foarte faine, pacat ca Aradul e tare departe, ca as fi venit la expozitie.

Iată Lumea said...

Intr-adevar si eu as fi interesata unde este castelul cu pricina mai ales pentru faptul ca unul din blogurile mele exact cu promovarea unor astfel de locuri se ocupa si tare ti-as multumi daca ne-ai spune unde se afla castelul....Multumesc anticipat.

Alecu said...

47.1188183 23.9212596

:b

Unknown said...

Multumesc :-)

anca giura said...

Chiar mă gândeam zilele acestea care ar putea fi definiţia fotografiei perfecte.Am şi încercat s-o ofer.:)