Friday, September 01, 2006

"Sfarsitul Copilariei"

Asta e un roman SF scris de Arhur C. Clarke. In caz ca n-ati stiut. In caz ca ati stiut, stiti probabil ca are un final trist. Ar spune unii. Romanul prezinta , aspiratiile omului ca specie si ca individ in peste 100 de ani din evolutia umanitatii, sub indrumarea unor forte extraterestre (SFeu, deh).
Alienii astia apar si indruma umanitatea catre pace si-ntelegere si incet-incet o pregatesc catre urmatoarea treapta evolutiva. Un fel de Independence Day meats Matrix meats Etajul 13 (publicat in anii '50 :p). Mesajul lui Clarke mi s-a parut un indemn la individualitate, luare de pozitie si atidudine. Incheierea aduce destramarea planetei si evolutia umanitatii spre o alta existenta non-fizica, sfarsitul copilariei noastre.

Si atunci noi ce ar trebui sa facem? Sa stam in turma ghidati de "alieni" si sa credem intr-un "bine superior" care POATE va veni candva? Sau o luam incetisor prin galaxie si ne bagam picioru' in Paradoxul Gemenilor si nu ne mai intereseaza ca nu o sa mai gasim pe nimeni cunoscut cand ne intoarcem? Timpul curge mai repede pentru cei ce se aventureaza in lume, asta e clar si nu avem nevoie de teoria relativitatii pentru a sti asta. De ce sa fim noi 'geamanul care a ramas acasa', de ce sa ne 'imbatraneasca' noua spiritul stand pe loc?

Asta e, unii iau atidudine, altii pierd trenul. Bia si Ducu au luat si S-AU luat. Casa de piatra pentru ei, iar pentru voi: "Sfarsitul copilariei":


Enjoy!

3 comments:

Sandra Rugina said...

ti-am mai spus? imi place cum scrii :)

Alecu said...

si eu care speram sa-ti placa cum fac poze :D (kiddin')
10x :b

Amelia said...

pe romaneste: io-mi bag picioarele in geamanul/a mea si me duc :))