Thursday, January 31, 2008

Patru weekenduri si o poveste






Cica asa cum te prinde Anul Nou, asa o sa o duci tot anul. Doua cuvinte: BULL SHIT!!!111oneoneunu

De Anul Nou am stat acasa. De ce? Nu conteaza. Cum a fost? A fost bine. Chill. E doar o noapte. Cred ca se exagereaza cu Revelionul: "Unde mergi de Rev?" "Niciunde, stau acasa si merg din 3 ianuarie, care-i problema?". Ma rog, nu pe ideea asta vroiam sa insist, ci pe ideea ca am stat acasa de Anul Nou si se zice ca asa o sa o tin tot anul. Adica stand acasa. Vrajeala!

Au trecut patru weekenduri de atunci pana acum si am facut patru iesiri, excursii. Reteta e simpla: 'gugal iz ior frend' luni si marti - documentarea, miercuri-joi se discuta si se decite destinatia, vineri sau sambata se pleaca.

Ultima a fost clar cea mai reusita la Sibiu, Sighisoara si bisericile fortificate din zona, dar si cea mai obositoare, dupa 750km facuti in trei zile. Probabil voi lua o pauza ca sa-mi incarc bateriile, un weekend sau doua, nu ca nu as rezista fizic sau financiar dar se pare ca o sa atacam Germania in curand. Nu ca n-am gasi locuri interesante de vazut la noi in tara, dar cineva tare drag este exilat in Bavaria pana in martie si intentionam sa-i alinam suferinta standu-i pe cap un weekend acolo. :)

In concluzie, zic ca nu aveti nici o scuza sa lanceziti in casa:

- "E frig!" – penibila. sunt zone si locuri care merita vazute ACUM, in lunile de iarna. Oamenii astia o sa-ti zica la vara "E prea CALD sa mergem undeva!"
- "N-am bani!" – cred ca am cheltuit pana in 200ron toata luna pe iesiri. Daca iesirea e mai lunga de o zi dai un telefon, doua, pentru rezolvarea unei cazari convenabile, benzina se imparte. De mancat, in Timisoara e mai scump decat ORIUNDE altundeva am merge. Deci daca stau in Timisoara ma costa mai mult sa mananc decat daca sunt plecat.
- "Sunt obosit!" – nimic nu-mi incarca bateriile mai bine decat o iesire din oras. Energie, tonus, ajung acasa dupa un weekend din asta cu chef de duca all over again.

Sunt locuri superbe pe care merita sa le vedeti, statul acasa dauneaza grav distractiei!

PS: dupa cum scriam saptamana trecuta, n-am reusit sa urcam la Vidra via Petrosani, Obarsia Lotrului. Daca stie cineva daca prin Brezoi s-ar putea urca cat mai este zapada, dati de veste! Sau orice alta idee de o destinatie interesanta.







5 comments:

Andi Todea said...

misto tare 1 si 4

Anonymous said...

Imi place mult ultima. Frumoase siluete.

Sandra Rugina said...

Via Petrosani - Obarsia nici macar nu e asfalt, sunt bolovani pe drum. Vara trecuta am fost pe acolo, venind de la Voineasa; de la Voineasa pana la Vidra e bun drumul. Insa nu stiu sa iti spun cum e iarna. Incearca sa intrebi pe alpinet.org.
Mult succes si mai multe excursii :)

Alex Moise said...

poti sa urci de la brezoi spre vidra.
o iei pe drumul spre Voineasa, si mai ai de mers cativa km din voineasa. drumul e destul de ok pana in Voineasa. mai departe nush.

bafta!
distractie placuta!!!!

silvana armat said...

bag seama ca sunt un fotograf tare prost... ufff, ce ciuda mi-e cand vad fotografii asa reusite in orasul meu natal, pe langa care trec in fiecare zi si tot in fiecare zi le ratez. Sa apelez oare la scuza super cunoscuta... cineva strain vede cu alti ochi ce tu treci cu vederea din obisnuinta..? cele doua masinutze sunt de cand lumea parca in sb si doar asa se explica ca nu am facut o fotografie asa reusita ca si a ta?
p.s. Felicitari. Tare de tot prima foto...