Friday, February 08, 2008

Intro

O fi destul de frig sa pot posta pozele din concediul de vara, dupa cum am promis ? Probabil ca nu, dar dintr-un motiv sau altul, mi-a zburat gandul catre saptamana petrecuta in Grecia in vara anului trecut. De ce ? Pentru ca am reusit sa ma odihnesc si sa-mi incarc bateriile, in ciuda faptului ca am facut peste 1000km in lung si-n latul Cretei.

Cum? Simplu: mi-am facut programul cum am vrut eu si n-am depins de ABSOLUT nimeni (my 'better half' excluded, evident). Am refuzat cu stoinicie orice oferta de excursii "cu grupu'" si am mers si am vizitat aceleasi locuri de capul meu, in ritmul meu fara sa trebuiasca sa indur eternul "Vii odata, ce tot ramai in urma sa faci poze!"

Si uite asa ajung incet-incet la tema despre care vroiam sa scriu azi (cam lungi introducerile mele, nu ? :b)

Romanii si turismul – Foileton in trei parti - Partea Intai

E plin de oferte de turism pe toate gardurile la preturi foarte accesibile oricui. Anul trecut am optat sa vedem Praga cu o astfel de excursie. Tur de cateva zile. Pretul a fost imbatabil, asa ca in gasca de 6 ne inrolam si ne suim pe autocar. Autocarul cu romani, evident. Plin, evident. N-a fost prima excursie de acest gen, dar cu SIGURANTA a fost ultima. De ce? Pentru ca "grupul" a reusit sa-mi distruga cat a putut placerea de a savura un oras impresionat de frumos. Ne-am rupt cat am putut de mult de "grupul de romani" si am incercat sa sorbim putin din viata acestui minunat oras. Imi place la nebunie sa-mi pun camera in gat, harta in buzunar si sa ma pierd pe strazi. Am facut-o in Copenhaga, Venetia, Budapesta, dar Praga ARE ceva special. Nu ma intrebati CE, stiu doar ca TREBUIE sa ma intorc. As fi vrut in aceasta iarna pentru a evita sezonul "de varf" turistic cand orasul este invadat.

Sa revenim la minunatul grup. Dupa lupte crunte, am reusit sa elimin din programul excursiei puncte de genul: "vizita la Kaufland". Cel putin din al meu, romanii mei au sacrificat aproape jumatate de zi de Praga pentru a "vizita" raioanele hypermarketului, pe care il au acasa in dublura. S-au intors de acolo cu buzele umflate pentru ca au stat cu calculatoarele de buzunar in mana si au convertit toate preturile si au ajuns sa nu cumpere NIMIC. "Scump, domnule, scump la Praga". Daca niste conversii iti sunt etalonul, totul ti se va parea scump.

De fapt de ce vin in aceste excursii? Pentru ca nu stiu sa traiasca momentul, nu sunt interesati de locuri, nu intra in nici un obiectiv interesant pentru ca "e scump domnule, de ce sa dau x euro sa intru sa vad nush-ce relicve?" Vin DOAR pentru a avea o poveste de povestit acasa. Se trag in chip langa cel mai cunoscut obiectiv din excursie si pot povesti duminica urmatoare cand vine Gelu si Nutzi in vizita pe la ei ce "misto" a fost la Praga. Ce frumos (dar "scump, dom’nule, scump) e orasul. Si vor putea povesti pe autocar in urmatoarea excursie ce "fain" a fost in excursia "n-1", stabilindu-si un statut de "umblat" in noul "grup de turisti" in care a nimerit.

Si uite asa, pozele din Grecia mai trebuie sa astepte. Pana atunci: Praga!








7 comments:

floare mica said...

Praga! un loc pe care de mult imi doresc sa il vad. ma bucur ca am facut-o prin ochii tai!

am stat azi minute in sir pe blogul tau! poate pentru ca mi-e dor de fotografie, de emotii, de ceea ce surprinzi tu atat de bine in pozele acelea de la nunti, in pauzele acelea dintre respiratii...
Monica
http://blanq.blogspot.com

Silviu said...

Praga e geniala. Imi pare doar rau ca atunci cand am fost nu imi manifestam "talentele" fotografice, asa ca m-am dus doar cu un aparat de unica folosinta pe care aproape nu l-am folosit. Oricum, merita, in orice anotimp.

De fapt vroiam sa spun ca poza cu cei doi care se saruta in multime e geniala.

andrei ologeanu said...

cum scoateti bai tata efectele alea? te rog explica-mi si mie

Alecu said...

Cauta orice tutorial de HDR. Poate o sa scriu si eu unul desi sunt deja multe foarte bune.

Spor,
Alecu

Anonymous said...

Cand ai timp trimite-mi si mie 3 cuvinte despre cum faci tu pozele asa...banuiesc ca sunt editate cu ceva,Photoshop? Merci!

Anonymous said...

Am ramas dupa ce am vazut pozele ca fata chinezoaica din fotografie...cu gura cascata

Ionut Iordache said...

Mare greseala ai facut, Alecu! Cu grupul e cel mai nasol...mai ales daca este unul de romani. Eu am fost la Praga iarna si a fost f frig. Mi-as dori sa ajung si eu vara, cand ziua e mai lunga si e cald :)
Superbe HDR-urile, dar toate fotografiile tale sunt superbe. Felicitari si voi fi cu ochii pe tine, am ce "fura" (a se citi invata) de pe acest blog :)