Thursday, August 24, 2006

Side Effects

V-ati intrebat vreodata ce impact au alegerile pe care le faceti asupra celor din jurul vostru?

Stau si ma gandesc in ce mod m-au afectat pe mine alegerile celor din jurul meu si toate implicatiile pe care acestea le-au generat in lateral. Oare ne gandim pana la capat inainte sa luam o decizie? Poti anticipa toate efectele laterale? Esti dispus sa faci asta? Te intereseaza?

Vorbeam cu cineva despre “double standards” si pretentiile pe care le avem de la cei din jurul nostru si modul in care acestea difera (in mod substantial, se pare) de pretentiile pe care le avem de la noi insine. Probabil ca nu au cum sa nu difere din moment ce valorile fiecaruia dintre noi difera mult de la persoana la persoana si probabil ca atata timp cat aceste valori sunt prioritizate problema nu este atat de acuta. Poate fi doar o iluzie de “double standards” din partea cuiva, din moment ce ii filtrezi viziunile prin prisma propriilor tale valori si principii. Poate daca incerci sa i le intelegi pe ale lui/ei totul va fi mult mai clar.

Si am cunoscut multe tipuri de oameni. Oameni pentru care cariera este pe primul loc. Si nu s-au dat de la nimic inapoi pentru aceasta. Poate parea egosit sau parsiv pentru altcineva, dar daca privesti strict prin prisma valorilor sale, toate alegerile respective devin perfect justificate.

Am cunoscut oameni pentru care familia este pe primul loc. Si nu vreti sa stiti la ce sacrificii s-au supus. Unii ar spune: “Esti nebun!”, dar nu e chiar asa. Orice hobby devine un moft, orice confort devine irelevant daca nu este alaturi de cei pe care-i iubeste cel mai mult: familia.

Toate sunt alegeri care devin foarte bine motivate daca mai arunci o a doua privire. Nu poti avea pretentia de la nimeni sa priveasca lucrurile din aceeasi perspectiva ca tine. Poate ca aici sta adevarata putere in a intelege oamenii. O extraordinara putere de emulare si apreciere daca cineva sta drept dupa principiile si valorile sale.

Iti multumesc ca mi-ai deschis ochiul si inima catre o mare pasiune, dar te ‘urasc’ ca ma lasi sa ma lupt cu ea singur de aici incolo! Te inteleg, te respect, dar te ‘urasc’ :b. Este dreptul meu :p.

Bafta maxima acolo, alaturi de cei dragi!