Tuesday, August 15, 2006

Put your ear down [1]

Mi-am facut bunul/raul obiecei sa lucrez cu casti. Ma pot concentra mai bine. Trecand peste rolul lor in blocarea zumzetului specific unui birou, conversatii, telefoane etc, muzica din casti ma trece intr-un loc unde galagia parca e liniste, urechile incearca sa-mi convinga creierul ca ma aflu in alt loc decat imi indica ochii. E fun cateodata sa te uiti la colegi cum vorbesc, le vezi buzele cum se misca, dar tu esti pe alta "coloana sonora".

Ce vroiam de fapt era sa va spun este ce ascult eu in ultima vreme, nu stiu de ce am luat-o pe ulei. So, here goes:


Cafe del Mar, Vol. 13 – E nou, dar stilul il cunoastem. De la magistralul volum 8 parca s-a cam monotonizat seria, dar merge struna cand ai de lucru si ai nevoie de ceva chill dar ritmat in casti.





Confessions on a Dancefloor – Madonna – Se sterg din playlist piesele extrase pe single si se poate asculta un album magistral. Piesele sunt mixate, vocea este extraordinara iar negativele lucrate cu foarte mare atentie la detalii. Soundul la zi al Madonnei (de parca ne mai mira ca e tot timpul "la zi") ne arata ca lucreaza doar cu cei-mai-buni-in-domeniu.


Western Dream – Bob Sinclair – Dincolo de hiturile "Love Generation" si "World, Hold On" pe acest album am gasit piese ritmate, de viata, numai bune pentru mood-urile mele cu tente de hyper. De obicei, imi incep dimineata cu "Tennessee" si imi intru in atmosfera cu "Amora, Amor" Feat. Catia Werneck. Are rock, are soul, are country, are ragae, suna bine. Bine de tot!


Si nu puteam sa uit:
La Revancha del Tango – Gotan Project – "Muzica de rupt patul" as spune daca mi s-ar cere o caracterizare in patru cuvinte. Am un soft-spot major pentru muzica latina (si se pare ca mai nou si pentru tango). Albumul combina o gramada de elemente din diverse culturi, incat argentinienii spun ca nu mai e tango. Nu cred ca trebuie sa fim ATAT de tipicari. Cautati-l si ascultati-l si NEAPARAT sa-l aveti aproape daca vi se arata o seara mai "fierbinte" ;)

8 comments:

Amelia said...

m-am intristat rau de tot zilele trecute, stand de vorba cu o pretinsa melomana. ma intreaba ce ascult, ii spun: "Gotan Project - Milonga". fata tace, eu ma uit lung la ea, ea tace in continuare. mi-am dat seama ca pretentiile mele de la ea erau way out of line...

Anonymous said...

mă bucur când găsesc lume care ascultă Gotan Project şi mă irit uşor când văd lume care face ca amelia de mai sus: în loc să-i dea s-asculte "pretinsei melomane" GP (sau orice altă muzică bună), se mărgineşte la a fi dezamăgită, ba chiar parcă dezgustată, la a pune etichete, cum e acest semn "=" între a nu şti GP şi "vai de capu tău!"

Amelia said...

amelia nu eticheteaza, ba dimpotriva, imparte cu draga inima tot ce stie si ce are. insa faca asta pe baza unei selectii atente a oamenilor care merita osteneala si care nu. e pierdere de timp si energie sa incerci sa cultivi pamant arid.

Anonymous said...

hehe, spune-le asta ălora de-au născut Dubai-ul, de exemplu ;-)
să ştii că io nu-s supărat pe tine, dar m-aş bucura dacă, citindu-mă, te-ai gândi puţin mai departe, asta-i tot. eu însumi încerc să-nvăţ de peste tot câte ceva. :-)

Alecu said...

You two should get together. Dau eu sticla de vin si cd-ul cu gotan :D

Anonymous said...

:-) ai dreptate. scuze de băgăciozitate :-)

Alecu said...

stai linistit, nu ma deranjeaza. chiar dimpotriva. numa sa nu va luati de cap, ca-mi sunteti dragi :D

Aky said...

Stimata gazda, daca permiti, Gotanii pot oferi savori si extazuri mult mai subtile si senzualte daca sunt dansati.. iti recomand un tango, sa privesti, macar, dar cel mai bine sa te implici. Indescriptibil. Esti narcotizat de tango atunci cand "your descriptions of tango have shifted from unbound enthusiasm to you wouldn't understand..."

Ma bucur ca te-am descoperit.